בקיבוץ עין גב וזועמים על החלטת בית המשפט לפינוי רשת בטיחות וגדר התוחמת אנדרטה להנצחת הנופלים
בעין גב, קיבלו בזעם את החלטת בית המשפט בעפולה, כנגד הצבת גדר ורשת הבטיחות, באזור אנדרטת הנופלים של הקיבוץ ורשת בטיחות באזור מסוכן בחוף עין גב, בו עקב ירידת המפלס ונסיגת המים, נוצר גובה של 4 מטרים, בין שטח אזור כפר הנופש לבין החוף החשוף המסכן את השוהים בקרבתו העלולים ליפול.
הקיבוץ מתכוון לערער על ההחלטה התמוהה של בית המשפט ועל השימוש הלא הוגן של המשרד להגנת הסביבה, בחוק לשמירת הסביבה החופית, במקרה ספציפי זה, בתוך פגיעה חמורה בתשתית ענף התיירות בקיבוץ וסיכון האורחים והציבור הרחב המבלה בחוף. בקיבוץ טוענים כי המשרד להגנת הסביבה נוקט בקטנוניות תמוהה מול קיבוץ עתיר זכויות. החוגג את שנתו השמונים!
מדובר על גדר רשת, הפרושה מעל קיר תומך, כאשר לקיר התומך עצמו, דווקא נתן בית משפט אישור, והוצג היתר בנייה, אך לא הגדר הפרושה מעליו. הקיר בהיתר והגדר הבטיחותית, נמצאים בתחום שטחי החכירה של הקיבוץ לצרכי כפר הנופש, כחלק משמירת הסביבה החופית ובטיחות הנופשים ולא נגדה ואין מקום להסרת הרשת.
בכל מקרה ולא כפי שהציג המשרד להגנת הסביבה מטעמים השמורים עמו, קיים מעבר בחוף לטובת הציבור הרחב, זאת מאחר והכנרת אינה מגיעה כבר מספר שנים לקו המים ולכן אינה חוסמת המעבר. הקיבוץ מבהיר, כי לא ניתן להעמיד שומרים לאורך האזור. עוד אומר הקיבוץ, כי במידה והכנרת תחזור לקו המים המקורי מלפני שנים, ישמח הקיבוץ להסיר את הגדרות והרשתות הבטיחותיות.
כפי שציין השר להגנת הסביבה בתגובתו, עין גב הינו קיבוץ ותיק, בעל זכויות רבות בהתיישבות במקום חשוף מול רמת הגולן, הגנה על גבול המדינה והתעקשות על השארות בכנרת, למרות התקפות חוזרות ונשנות של הסורים במלחמת העצמאות, פעולות בהן נהרגו חברי קיבוץ רבים ולכן תמוהה הגישה של סילוק גדר התוחמת את אנדרטת הנופלים של הקיבוץ. זהו אתר רגיש ביותר המטופח ונשמר על ידי משפחות הנופלים והקיבוץ מזה שנים רבות והקיבוץ אינו מוכן לבזות את הנופלים בכך שיערכו שם פיקניקים ציבוריים או שהאתר ישמש כמקום להשלכת פסולת או עשיית צרכים וכד', המאפיינים לעיתים את הנופשים הצעירים בחופי הכנרת הציבוריים וכי יש הכרח להקמת גדר כזו בסמוך לאנדרטה, בכדי לשמור על כבוד הנופלים במערכות ישראל.