הכפר ג'סר א-זרקא יגדל ב-50 אחוזים. הוועדה המחוזית חיפה אישרה את תוכנית ההתפתחות של הכפר וחיזוקו.
הוועדה החליטה לשמור על שמורת הטבע נחל תנינים ולא אפשרה את התרחבות היישוב אליה.
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה חיפה אישרה את תוכנית המתאר ליישוב ג'סר א-זרקא. היישוב, ששטחו כ-1,800 דונם ומונה כיום כ-15,000 תושבים, "כלוא" בין חוף הים ממערב, שמורת הטבע נחל תנינים מצפון, כביש מספר 2 ממזרח, והיישוב קיסריה מדרום. כל אלה היוו עד היום חסם משמעותי להתפתחות היישוב שנחשב לאחד היישובים העניים והצפופים בארץ.
תוכנית המתאר הכוללנית יוצרת את התשתית התכנונית לפיתוח עתידי של הישוב ומאפשרת תוספת של כ- 1,500 יחידות דיור שייתנו מענה לאוכלוסייה מקסימלית של כ-24,000 נפש, כך שביישוב יהיו בסה"כ כ-7,000 יחידות דיור. התוכנית מציעה להרחיב את הישוב מזרחה בהתבסס על תוכנית להסטת כביש 2, שקודמה במקביל לתוכנית המתאר ע"י הוועדה לתשתיות לאומיות.
במסגרת התוכנית הושם דגש על חיזוק כלכלת ג'סר א-זרקא באמצעות עידוד פיתוחו של היישוב כמוקד תיירותי אזורי. זאת, לצד שימור הערכים הנופיים, הארכיאולוגים ואתרי המורשת ביישוב וסביבו, בדגש על שמורת הטבע נחל תנינים והגן הלאומי שנמצא בחוף הים.
התוכנית מציעה תוספת של כ-600 דונם שטחים חדשים לפיתוח עירוני שישמשו עבור מגורים, שטחי ציבור, מסחר ומלאכה. בכלל זה התוכנית מציעה הקמת שלוש שכונות מגורים חדשות – אחת במערב הישוב שתוקם על קרקע מדינה, השנייה במזרח הישוב שתוקם גם היא על קרקע מדינה ושכונה נוספת בצפון-מערב שתוקם על קרקע פרטית.
לתוכנית הוגשו 64 התנגדויות בין היתר ע"י הישובים השכנים בית חנניה וקיסריה. לאחר ששמעה הוועדה את המלצות החוקר, גיא קב ונקי, החליטה לדחות את התנגדויות שהוגשו על ידי בית חנניה וקבעה שיש הצדקה להרחיב את שטח הפיתוח מזרחה, וזאת על פני הרחבתה צפונה אל מעבר לשמורת הטבע נחל תנינים ובריכות הדגים של מעגן מיכאל, דבר שהיה גורם לפגיעה סביבתית רחבה ולנתק אורבני.
בנוסף הוועדה דחתה את ההתנגדות שהגישה קיסריה וכן קבעה שהשטח המפריד בין ג'סר א-זרקא לסוללת העפר שבין שני היישובים יצורף לתחום התוכנית.