הקו השחור בכנרת
למרות הסערה הצפויה היום ומזג האוויר הסוער שהיה בשבוע שעבר, המצב של הכנרת לא נראה טוב ולפי הערכת מומחים בתחום המים בסוף הקיץ הקרוב מפלס הכנרת צפוי לרדת מתחת לקו השחור, מקום בו לא היינו בו מאז החלו המדידות לפני כמאה שנים.
ברשות המים טוענים כי גשמי ינואר משפרים במעט את החורף הנוכחי, אך המחסור במקורות המים עדיין עצום (כ-2.5 מיליארד קוב) בשל רצף השנים השחונות שפקדו את אזורנו. יותר מזה ברשות טוענים כי החודשים אוקטובר, נובמבר ודצמבר היו חודשי בצורת וגשמי ינואר אותם אנו חווים כרגע הם מעט מדי ומתאימים לתחילת החורף ולא לחודש ינואר בואכה פברואר שיאו של החורף.
מפלס הכנרת עמד אתמול בבוקר על 214.17- עליה של 1.5 ס״מ מאתמול. למרות הגשמים ולמרות שהשאיבה מהכנרת למערכת הארצית צומצמה בשנתיים וחצי האחרונות למינימום האפשרי, המפלס נמצא 1.17 מטר מתחת לקו האדום התחתון וחסרים לכנרת מלאה – 5.37 מטר.
מרשות המים נמסר כי במצב הנוכחי אין כמעט ספק כי המדד הנמוך ביותר מאז החלו המדידות שנרשם בקיץ 2001 עלול להשבר כלפי מטה ולרשום מדד נמוך שלא נמדד במאה השנים האחרונות מאז החלו המדידות בכנרת. הערכה של מומחים נטען על ידי דובר רשות המים אורי שור היא כי בסוף הקיץ הקרוב מפלס הכנרת צפוי לרדת מתחת לקו השחור, מקום בו לא היינו מאז החלו המדידות לפני כ-100 שנה. "אין ודאות שזה יקרה, אבל מעבר למערכת הגשם הנוכחית אני לא רואה בשבוע הבא גשם וגם לא עוד שבועיים והלוואי ויהיה אבל כרגע זה לא נראה מעודד, ולא נראית מערכת שעשויה למנוע את הירידה אל מתחת לקו השחור".