40,000 בני-נוער יפקדו את רמת הגולן במסגרת תוכנית הדגל של האגף הביטחוני-חברתי לעידוד הגיוס.
לראשונה: משרד הביטחון משיק אפליקציית מציאות רבודה (AR) לקראת מסע "בעקבות לוחמים" 2017 . האפליקציה תאפשר לבני הנוער להתממשק למפה של רמת הגולן ולצפות בסרטונים קצרים, להתוודע לסיפורי הקרבות וליהנות מחווית מציאות רבודה מעשירה ומרתקת. מסקר שנעשה בקרב בני הנוער עולה כי 74% מהמשתתפים במסע "בעקבות לוחמים" מעידים כי התוכנית הגבירה את רצונם לגיוס משמעותי וקרבי בצה"ל.
האגף הביטחוני-חברתי במשרד הביטחון מכריז על פתיחת מסע "בעקבות לוחמים" – תוכנית לעידוד הגיוס לצה"ל, בסימן "זרוע היבשה". זו השנה ה-13 ברציפות לקיום הפרוייקט, שבמסגרתו יבקרו במשך עשרה ימים כ-40,000 תלמידי תיכון באתרי מורשת רבים ברמת-הגולן. התלמידים מגיעים מ-450 בתי ספר ומסגרות חינוכיות הפרוסים ברחבי הארץ.
לכבוד המאורע השיקו השנה לראשונה במשרד הביטחון אפליקציית מציאות רבודה מרהיבה וחדשנית, הנותנת הצצה מרתקת לאתרי המורשת שבהם יבקרו בני הנוער במהלך המסע. כל זאת על מנת להתחבר לעולמם של בני הנוער ולהפוך את המסע לחווייתי ומהנה עבורם.
מציאות רבודה (באנגלית: Augmented Reality, ובקיצור AR) היא טכנולוגיית מחשוב המאפשרת הוספת שכבה וירטואלית למציאות באמצעות מצלמת הנייד. הדוגמה הבולטת והפופולרית ביותר לשימוש במציאות רבודה היא במשחק הפוקימונים (פוקימון גו), שבו חיפשו בני נוער בעזרת הטלפונים החכמים "פוקימונים" באזורים שונים בארץ ובעולם.
אפליקציית "בעקבות לוחמים" תאפשר לבני הנוער להתממשק למפה של רמת הגולן בעזרת מצלמת הנייד, לצפות בסרטונים שצולמו במיוחד באתרים שבהם יבקרו התלמידים. האפליקציה מותאמת הן למכשירי אנדרואיד והן לאייפונים, והיא זמינה כבר עכשיו להורדה בחינם מחנויות האפליקציות של אפל וגוגל.
מסע "בעקבות לוחמים" מתקיים מידי שנה ע"י היחידה להכנה לצה"ל במשרד הביטחון, במטרה לעודד בני-נוער לשירות משמעותי בצה"ל, לימוד מורשת הקרב, וחשיפת התלמידים לפעילות חילות צה"ל השונים. כאמור, השנה יתקיים המסע בסימן זרוע היבשה ויתקיימו בו מיצגי חילות הזרוע בהם יוכלו התלמידים לבקר, להתרשם בשטח מהייחודיות של כל חיל וכל יחידה, לשאול שאלות ולקבל מידע על הגיוס לחילות אלה. במסגרת המסע מסיירים התלמידים גם באתרי מורשת קרב נבחרים ברחבי רמת הגולן, נפגשים עם לוחמים בעבר ובהווה וצופים במפגן אש רב-חילי מיוחד המתקיים בסוף כל יום.
מתוצאות מחקר שערכה הרשות הארצית למדידה והערכה (ראמ"ה) עבור משרד החינוך, עולה כי השפעתו של המסע על רצון בני-הנוער לשרת שירות קרבי ומשמעותי בצה"ל גבוהה מאוד: כ-74% מהתלמידים שהשתתפו במסע ב-2016 העידו כי השתתפותם הגבירה את הרצון לשרת שירות קרבי או תומך לחימה וכ-70% העידו כי השתתפותם במסע חיזקה משמעותית את ההזדהות עם הערכים והמורשת של צה"ל.
עוד עולה מן המחקר כי כ-72% מהבנים ו-76% מהבנות מאמינים כי חשוב שכל נער או נערה בני גילם ישתתפו ביום "בעקבות לוחמים". בנוסף, כ-70% מהמחנכים בבתי הספר דיווחו כי התלמידים מוכנים יותר לשירות הצבאי בעקבות השתתפותם ביום זה.