פריצת דרך בטיפול באסטמה
אסטמה היא אחת המחלות השכיחות ביותר בעולם המפותח, כאשר בישראל, 8-10% מאוכלוסיית הילדים לוקה בה, ממשלת ארה"ב מוציאה בשנה 56 מיליארד דולר לטיפול באסטמה , מחלה שנובעת מדלקת כרונית של דרכי הנשימה העליונות, הסימפונות, שגורמת להצרתם ובעקבות זאת לקוצר נשימה, לשיעול וקשיי נשימה. כשמעבר האוויר הופך צר במיוחד, תלווה הנשימה גם בצפצופים.
ציון בדש מהפקולטה למדעי המחשב בטכניון, מנהל תכנית היזמות הטכנולוגית של הטכניון, הוא זה שעומד מאחורי הפטנט, בשיתוף עם ד"ר יעל אברהם, ראש המחקר והפיתוח. ההמצאה של בדש מבוססת על מתקן מתכת דמוי כוורת שמשנה את מצבו הקוונטי של החמצן, ובדרך זו ייקלט טוב יותר בגוף. אברהם: "אנו מדברים על מערכת ייחודית שבעזרתה ניתן לשנות את המצב הקוונטי של האלקטרונים בחמצן לחלקיקי השנייה והופכת את החמצן באויר ל"פעיל" יותר, לחמצן "סינגלטי". כל אדם הסובל ממחלות ריאה כרוניות, ברונכיטיס, אסטמה או כל מחלה שמובילה לפגיעה באספקת החמצן לגוף, ידווח על תחושת עייפות וחוסר אנרגיה ויחלה יותר כתוצאה מפגיעה במערכת החיסון. באסטמה, הטיפול הנפוץ הוא שימוש במשאף שתפקידו להרחיב את הסימפונות ולאפשר מעבר תקין של חמצן לריאות. המשאף הזה מכיל חומרים כמו ונטולין וסטרואידים ואת הנתון הזה ביקשנו לצמצם כמה שיותר".
עוד הוסיפה: "עם ההמצאה שלנו, החמצן באויר הופך "פעיל" יותר, במינון נמוך יחסית הבטוח לשימוש. נשימה של החמצן הפעיל יותר, מספקת לגוף אנרגיה מיידית, דבר שמקטין את האפקט של התקף האסטמה. לחמצן סינגלטי יש השפעות אנטי בקטריאליות ואנטי ויראליות, שמסייעות גם לטיפול בדלקת בסימפונות, כך שנשימה קבועה של האויר המופק ע"י הטכנולוגיה מורידה את מספר התקפי האסטמה, ובכך מורידה גם את הצורך בנטילת תרופות מרחיבות סימפונות או אנטי דלקתיות."
מחקר מקיף שנערך בקרב קבוצות אוכלוסייה ייעודיות, כמו חולי אסטמה ומחלות נשימה אחרות, וחולים דיווחו על שיפור משמעותי, החל מהקלה משמעותית בנשימה וכלה בוויתור מוחלט על השימוש במשאף. "עם השימוש בפיתוח הטכנולוגי שלנו, הצורך בתרופות קטן. ואפילו מתייתר, ומי לא היה רוצה בזאת, לעצמו, או לילדו החולה?" טענו החקורים.