בעקבות אישור תיקון 27 לחוק המים: אגודת מים בגליל ועוד כ-1000 בארות פרטיות ברחבי הארץ בוחנות את האפשרות להעמיד עצמן למכירה
בעקבות אישור תיקון 27 לחוק המים במליאת הכנסת, החליטו באגודת מים בגליל ועוד בכ-1000 בארות פרטיות ברחבי הארץ, לבחון המשמעויות הכלכליות והארגוניות להעמיד את המפעלים הפרטיים שברשותן למכירה, כפי שאושר להן בסעיף הוראות המעבר לחוק. זאת לאור החלטת משרדי האוצר והתשתיות להלאים בחוק את המפעלים הפרטיים המפיקים מים לחקלאות ובכך לבטל את התחרות במשק המים ולחזק את מונופול "מקורות".
במסגרת החוק החדש נקבע כי, מפיקי מים פרטיים השייכים לחקלאים, אשר השקיעו מאות מיליוני שקלים במשך עשרות שנים בפיתוח תשתיות מים וקידוחים, על מנת להשקות את משקיהם (היכן שהמדינה בחרה שלא להשקיע בעצמה), ימכרו את המים שהם מפיקים אך ורק לחברת "מקורות" וזו האחרונה תמכור להם המים בחזרה במחיר שתקבע רשות המים.
כמו כן, אגודת מים בגליל בוחנת משפטית ועניינית את משמעות הלאמת המפעלים הפרטיים של אגודות המים ואת ביטולם החד צדדי של ההסכמים עם המדינה: "הסכם המים" ו"הסכם אמנת הכבול".
נשיא התאחדות האיכרים ויו"ר אגודת מים בגליל, דובי אמיתי: "בממשלת ישראל כמו בממשלת ישראל נותנים ביד אחת ולוקחים בשנייה. בשעה שהממשלה מצהירה שהיא תשקיע 15 מיליארד ₪ בפיתוח הצפון, היא רומסת ברגל גסה כל חלקה טובה שעוד נותרה ותוקעת מסמר נוסף בארון הקבורה של החקלאות הישראלית באמצעות ייבוש הגליל, עמק הירדן, עמק המעיינות ועמק יזרעאל.
דובי אמיתי, נשיא התאחדות האיכרים והחקלאים | צילום יחצ