מהפכה: אאוטסורסינג משפטי – מיזם חברתי חדש לעורכי דין
אתר האינטרנט next-case.co.il, הינו מאגר עורכי דין פרילנסרים המאפשר למשרדי עורכי דין גדולים ובינוניים לשכור את שירותיהם של עורכי הדין עצמאים וצעירים בתחום המשפט בהיותו פלטפורמה חברתית שיתופית של עורכי דין בלבד
האתר מאפשר למשרדי עורכי דין לפרסם תיק המשפטי, כך שעורך הדין העצמאי (הפרילנסר) המתמחה באותו התחום יוכל להתקשר עימו ולקבל את התיק לטיפולו. היתרון במיזם בכך שמשרד עורכי הדין המעניין לשכור שירותים באמצעות פרילנסרים אינו מאבד את הלקוח מחד, ולא מגדיל את מצבת כח האדם מאידך.
המיזם יוסד על-ידי עוה"ד בלה סטולר שהחלה את דרכה המקצועית כעיתונאית בתחום המשפט והפלילים. במיזם הושקעו משאבים רבים והוא זוכה להתעניינות רבה בקרב גילדת עורכי הדין. "המיזם הוקם לאחר שזיהיתי מצוקה בגיוס עורכי דין שכירים עקב העליות הגבוהות למעסיק וקושי של עורכי דין למצוא מקום עבודה בשוק מוצף, ובשל העובדה שעורכי דין שכירים רבים מעוניינים להגדיל את הכנסותיהם לאחר שעות העבודה". לדבריה "המיזם החברתי מסייע לעורכי דין במציאת מקורות הכנסה נוספים ואחרים", אומרת מיסדת המיזם עוה"ד בלה סטולר.
המיזם שהוא מאגר היחיד מסוגו בישראל, מאגד לראשונה עורכי דין פרילנסרים מכל תחומי ההתמחות, ומאפשר לפרסם פרויקטים ולחפש עובדים ללא עלות. מאגר NEXT-CASE מייצר פלטפורמה נוחה ונגישה.
עורך הדין הפרילנס שייכלל במאגר NEXT-CASE, ייחשף למגוון אפשרויות שבהן יוכל להרוויח: בכתיבת כתבי טענות, בקשות, מכתבי התראה, הופעה בדיונים, כתיבת ערעורים, הכנת סיכומים ולצבור הכנסה חודשית מכובדת.
משרדי עורכי דין המתמודדים עם היקף עבודה גדול, נדרשים לגיבוי של עורך דין על בסיס יומי, בין היתר בלהוציא בקשה דחופה לבית המשפט, לכתוב כתב טענות, לאמת תצהיר, לבקש דחייה בדיון או להיות נוכח בהקראה. יחד עם זאת, לא כל עורך דין מעוניין להגדיל את מצבת העובדים במשרדו.
עו"ד סטולר, בעלת תואר ראשון בתקשורת ועורכת דין מוסמכת קיבל את הסמכתה ב-2013 ומאז פעילה למען קהילת עורכי הדין. עו"ד סטולר, בעלת חברה לשירותי תוכן ויחסי ציבור לעורכי דין. הקימה את המיזם מתוך תחושת שליחות ורצון לשפר את תנאי ההשתכרות של עורכי הדין בישראל. היא פעילה בפורום הצעירים בלשכת עורכי הדין בראשותו של עו"ד שחר אורגד, סגן יו"ר לשכת עורכי הדין.
לדברי עו"ד סטולר: "מקצוע עריכת הדין עובר תמורות רבות בשנים האחרונות. יחד עם ריבוי עורכי הדין המצטרפים למקצוע, ניכרת ירידה בביקוש לעורכי דין שכירים במשרדים הקטנים והבינוניים. השוק מגיב להצפת המקצוע. השינוי המהותי שעובר תחום עריכת הדין בישראל הוא שיותר ויותר עורכי דין מעדיפים לעבוד כנגד חשבונית ולא כשכירים. שינוי דומה התרחש בעבר בשוק של מתכנתים, קופירייטרים ואנשי שיווק ופרסום – כשחברות רבות משתמשות כיום בשירותי אאוטסורסינג בתחומים אלה, זה נהוג ומקובל. כך קורה גם בתחום המשפט. במקביל לכך, מתפתח כאן כל התחום של הליגל- טק – ההתפתחות הטכנולוגית בתחום המשפט – המובילה לכך שמשימות רבות של עורך הדין יוחלפו בעתיד הקרוב על ידי המחשב. כך שבמצב הנוכחי שווה לעורך דין לעבוד כפרילנס ולמשרדים לשכור שירות אאוטסורסינג בתחומים רבים, מבלי להעביר את התיק ומבלי לאבד את הלקוח".
אז איך זה עובד בעצם? פרטיהם של עורכי הדין הפרילנסרים הנרשמים למאגר NEXT-CASE מופיעים באתר בחלוקה לתחומי התמחות כאשר כל עורך דין מקבל עמוד אישי עם תמונה, בציון פרטיו, פירוט ניסיונו, השכלתו, ופרטי משרדו.
עורכי דין המעוניינים לקבל שירות משפטי מעורך הדין הפרילנס, יכולים לפרסם באמצעות האתר את התיק המשפטי/המשימה הנדרשים לביצוע (ללא עלות) והתשלום המוצע בגינו.
באמצעות פרסום התיק המשפטי, יקבל עוה"ד פניות מעורכי דין המעוניינים לספק את השירות. דרך נוספת היא לחפש עו"ד במאגר על פי הקריטריונים ותחום ההתמחות.
עורכי הדין יתקשרו ביניהם על בסיס חופשי ויקבעו תעריף מוסכם בעבור ביצוע העבודה, כנגד חשבונית מס, ולאחר ביצוע העבודה תסתיים ההתקשרות ביניהם. חשוב לציין כי ההתקשרות בין עורכי הדין מתבצעת ללא התערבות או התחייבות מצד מאגר NEXT-CASEוהמאגר משמש כפלטפורמה בלבד.