רוצה לדעת אם האבטיח מתוק ואדום עם הקלמנטינה או הענבים מתוקים? מערכת חדשנית שפותחה בישראל תיתן לך תשובה מדעית
לאחר שנים של פיתוח ופעילות אינטנסיבית הושלם פיתוח מהפכני ברמה העולמית למיון ובחינת איכות ומתיקות הפרי. בתום מחקר מעמיק פותחה המערכת החדשנית בעולם לזיהוי ואיתור נתונים פנימיים של פירות שונים. בין היתר המערכת החדשנית מאפשרת לדעת מה רמת הסוכר והמתיקות של הפירות (תפוח, בננה, אגס וכו'). כמו כן מציגה את מידת החומציות בפרי (תפוז, קלמנטינה), רמת לחות, פריכות ואפילו באיתור וזיהוי של פגמים פנימיים שונים בפרי ומניעת הספקתם ללקוח.
בנוסף, המערכת שמה סוף לאבוקדו שאינו מבשיל: אחת הפונקציות המרכזיות שפותחו בה מאפשרת לדעת מה מידת אחוז השומן באבוקדו. המשמעות הינו הספקת אבוקדו שנקטף בזמן ובעל אחוז שומן מספיק על מנת שיבשיל ויהיה ראוי למאכל בבית הלקוח ופסילת פרי שאיינו מתאים לשיווק.
מנשה תמיר מנכ"ל עשת איילון היצרן הגדול והמתקדם בארץ של מיכון לתוצרת חקלאית ציין: "מדובר בפיתוח עליו שקדנו יחד עם מכון וולקני במשך שנים ומביא בשורה עולמית לחקלאות. הפיתוח מאפשר מצד אחד לחברות לספק מוצרים איכותיים ללקוחות ובמקביל להבטיח ללקוח פרי איכותי, בריא ומתוק שנבדק אחד אחד".
המערכת החדשנית וכן גידולים ופיתוחים חקלאיים חדשים יוצגו במסגרת התערוכה החקלאית הגדולה בישראל שתתקיים במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, תחנת יאיר בחצבה בט"ו בשבט- חג האדמה והחקלאות, בתאריכים 31.1-1.2.2018.
במהלך התערוכה יציגו כ-250 חברות מובילות את החידושים בתחום. כמו כן ניתן יהיה להתרשם מהגידולים החקלאיים החדשים ואף לטעום מהם. בתערוכה משתרעת על שטח של 15 דונם פותחים חוקרי המו"פ את שערי החממות ומאפשרים ללמוד, לראות ולטעום מהתוצרת החקלאית והפלא שמתקיימת בערבה. בחממות התצוגה ניתן להתרשם מזני ירקות ופירות חדשים, גידול דגים ייחודיים במדבר ועוד.