פסח מתוק מועצת הדבש מזמינה לחגוג את חג הפסח והאביב
עם בוא חג הפסח ופריחות האביב, מזמינה מועצת הדבש את הקהל הרחב לביקור במכוורות ברחבי הארץ בין מרבדי הפריחות, לפגוש דבוראים, לטעום, לחוות וללמוד על עולמן הקסום של הדבורים ועל חשיבותה של הדבורה בהאבקת פרחי ירקות ופירות ההופכים למזון מן הצומח.
השנה, הקדים האביב- העונה החשובה ביותר לדבורי הדבש, הטמפרטורות הנוחות לאחר הגשמים, הביאו להתעוררות אביבית מוקדמת במכוורות וכך גם הוקדמה פעילות הדבורים בכוורות והדבורים יצאו ללקט את הצוף ולהכין ממנו דבש מוקדם מהרגיל.
מנכ"ל מועצת הדבש, הרצל אבידור: "לאורך חג הפסח ובחג המימונה, שהפך לחג לאומי, קיים שימוש נכבד בדבש, הנאכל עם המצות, המופלטות וכן להמתקת ממתקים, עוגות ועוגיות מסורתיות. כולם מוזמנים לבקר במכוורות לאורך ימי החג, ליהנות מפעילות חינוכית ומעשירה לכל המשפחה וללמוד על עולמן של הדבורים והדבוראים כאחד. מועצת הדבש מאחלת לעם ישראל חג שמח וכשר!"
בישראל כ- 500 דבוראים המטפלים במאה אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ, מתוכן 60 אלף כוורות המיועדות להאבקת הגידולים החקלאיים.
כמה המלצות לביקור במכוורות תיירותיות בארץ: "מכוורת גליל" בקיבוץ שמיר- דבורת התבור- שדמות דבורה- מכוורת אופיר- אלון הגליל- מכוורת הבוסתן- פקיעין- יערת הדבש- אלוני אבא- משק דבורים לין- כפר בילו א' – בית הדבש והדבורה- קיבוץ יד מרדכי- מכוורת פורת- דבש מן המדבר- עין יהב-