מסלול אל מול נופי הכינרת, לאורכם של מטעי זיתים וטעימות בבית הבד
עונת המסיק החלה. לאורך ההיסטוריה מתקיים ענף גידול זיתים כאחד מענפי החקלאות העיקריים של אזור הגליל והגולן. עדויות לכך ניתן למצוא בעתיקות ומבנים היסטוריים, לאורך התקופות השונות, החל מתקופת האבן עדויות לגידולי כרמי זיתים והפקת שמן הזית. בגליל ובגולן ממתינים לכם עצי זית בני יותר מ 2,000 שנים!
בחורבות גמלא, קיים בית בד ענק בעל שתי מסחטות עתיקות, שעל פי הערכות החוקרים הצריך אלפי דונמים של זיתים על מנת למלא את עקליו בתוצרת לשם הפקת שמן זית. יעל סלע, מנהלת אגף חינוך וקהילה ברשות הכינרת ממליצה על מסלול סתווי, דרך מטעי הזיתים, ביקור בבית הבד ותצפית לעבר הכינרת: נכנס מכביש 789 לעבר מצפה אופיר, בתחילת המסלול בראש גבעה סלעית הניצבת מעל ערוץ נחל סמק קיימת תצפית מרהיבה אל הכינרת. התצפית הוקמה על ידי ג'ימי שעל ממושב גבעת יואב לזכר בנו אופיר שנפטר ממחלה בגיל 16 ולזכרו נטעו במצפה 16 עצי זית כמניין שנותיו.
נרד בשביל המסומן בכחול לעבר ביר א-שגום -בני יהודה הישנה, מהמושבות היהודיות בגולן שהוקמו ב- 1886, עוד טרם עליית חובבי ציון. בדרך אל הכפר נעבור בכרם זיתים סורי, הזן הנפוץ ביותר בארץ, המלווה את המסלול עד לישוב גבעת יואב עתיר עצי הזית עתיקים וחדשים, המעידים על היסטוריה של מעל ל-2,000 שנים בגידול עצי זית בגולן.
נחלוף בסמוך למעיין הכפר דרך שביל 'ירוק-כחול-לבן' ונעלה חזרה אל הגולן. במושב גבעת יואב ניתן לבקר בבית הבד של טויסטר, בו ניתן לצפות בתהליך הפקת השמן, סרטון המחשה ואף ליהנות מטעימות בעלות של- 15 שקלים.
תמונות מסיק- צילום עומר שביט, תצפית לכינרת- צילום רשות הכינרת