מהפכה: טכנולוגיה חדשה נעזרת במצלמות תלת מימד ליצירת כתרים
צילום שיניים בסריקה אורך כ 5-10 דקות, היא נעימה וללא חומרי עזר. מדובר בצילום בלבד ללא כל הקרנה. ד"ר לייבו מיישם את הטכנולוגיה במירפאתו.
ד"ר אדי לייבו, מעל 35 שנים רופא שיניים, מוביל בעת הזו מהפכה דיגיטלית ברפואת השיניים. כבר שנים שהוא עומד בחזית הקידמה. מרפאתו המיוחדת והחמימה בקרית ביאליק, היא סוג של פנינה בענף.
ללא ספק ד"ר לייבו הוא רופא מוערך ע"י חבריו בקהילת רופאי השיניים. עכשיו ד"ר לייבו נהנה להכניס למרפאתו את המהפכה הדיגיטלית. מי מאתנו שהיה זקוק אי פעם לכתר או גשר חרסינה לא עבר את החוויה הבלתי נעימה של לקיחת מידות בפה עם חומר סילקוני די מגעיל (דמוי בזק או פלסטלינה דוחה), חוויה שהביאה חלק מאתנו אף לרצות להקיא?
ואם לא די בכך המסע הארוך מאותו רגע ועד שהכתר או הגשר היו מוכנים והודבקו בפה לאחר מספר פגישות להתאמות ומדידות. אז זהו – התקדמנו. ד"ר אדי לייבו חלוץ ורודף אחרי הקידמה בכל מה שקשור לרפואת שינים וגם כאן הוא בין הראשונים בארץ שמפסיק עבורכם את הסיוט.
ד"ר לייבו הוא בוגר לימודי רפואת שיניים באוניברסיטת העברית בירושלים. הוא עבד במשך שנים במרכז הרפואי רמב"ם במחלקת פה ולסת וניסיונו הרב הפך אותו אם השנים ליועץ ללא מעט גורמים ביניהם גם אגף השיקום במשרד הביטחון.
מסתבר שהמהפכה הדיגיטלית כבר כאן. למה התכוון המשורר…. במקום אותם מטבעים שיוצרים בחומר הסיליקוני שגרמו לתחושת בחילה בכל פעם שהוכנסו לפה. תחושה שנתנה את ההרגשה שדחפו לך קילוגרם פלסטלינה לתוך הפה, כל זה במטרה ליצור את תבנית המידות והצורה של השיניים.
ד"ר לייבו הדגיש כי הסורק החדשני הוא מכשיר המצלם בדיוק רב את מצב הפה והשיניים. "הוא מחליף את חומרי המטבע הקונבנציונליים המוכנסים על גבי כפות מיוחדות ומתקשים בפה במטרה לייצר מודל של הלסתות. הסריקה הדיגיטלית מועברת למעבדה שם מעוצבים שחזורי השיניים על גבי מחשב ומיוצרים באופן דיגיטלי. הוא נוח למטופל – אין חומרי מטבע ובעיקר יש לו דיוק מוחלט בנגוד לשיטה הקונבנציונלית של ייצור המודל בגבס.
הטכנולוגיה החדשה נעזרת במצלמות תלת מימד (סורקים אינטראאורלים) שאיתן מצלם הרופא את השיניים והחניכיים לכדי יצירת קובץ ממוחשב. את השחזורים (כתרים, גשרים) מעצבים באופן דיגיטלי באמצעות תוכנת עיצוב ייעודית. צילום השיניים בסריקה אורך כ 5-10 דקות, היא נעימה וללא חומרי עזר. מדובר בצילום בלבד ללא כל הקרנה! הצילום הוא מדויק ולא משאיר מקום לעיוותים.
צריך לזכור שהחומרים הסיליקונים שהשתמשו בהם עד היום כדי לעשות תבנית של השיניים אינם מדויקים תמיד במאה אחוזים וכך גם הכתר שנוצר מאותה תבנית. לעומת זאת הצילום מדויק ונותן תמונה של 100% דיוק של הפה והשיניים. תוך כדי הצילום, הרופא יכול לראות על המסך את תמונת השיניים בתלת מימד ובמידה וחסר מידע באזור מסוים בפה, הוא יכול להשלים את הסריקה כך שכל המידע הנדרש יהיה אגור בתמונה הדיגיטלית.
ואיך זה מתנהל. מסתבר שהדרך ליצור כתר קצרה ויעילה. הרופא שולח באמצעות הדואר האלקטרוני את קובץ הסריקה למעבדה שיש ברשותה כרסומת. המעבדה מעצבת במחשב את הכתר או הגשר ומייצרת את העבודה ושולחת אותה לרופא, המדביק את הגשר בפה המטופל. כאשר העיצוב במחשב נעשה כהלכה, הכתר או הגשר מתאימים באופן מדויק, ההתאמה מושלמת ובד"כ אין לרופא צורך לעשות התאמות.
וקצת על הכתר עצמו. כתרי זירקוניה. "מקובל לראות את כתרי הזירקוניה ככתרים האיכותיים והיקרים ביותר", אומר ד"ר אדי לייבו. "הם בעלי התאימות הביולוגית הטובה ביותר לרקמות הפה. לפיכך משתלבים בצורה הטובה ביותר הן עם החניכיים (ללא גירוי) והן עם השיניים האחרות. בנוסף לחומר תכונות אופטיות הדומות לשיניים הטבעיות והמייצרות מראה אסטטי מושלם. כתרים אלו אינם סופחים צבע – מראה הכתרים אינו משתנה עם השנים".
ד"ר לייבו מדגיש כי בניגוד לכתרים הקונבנציונליים העשויים מחלק מתכתי מכוסה בחרסינה – אין בכתרי זירקוניה מתכת, לא נוצר פס אפור בגבול החניכיים ואין קילוף של החרסינה מבסיס המתכת. לשחזורי הזירקוניה חוזק רב ולכן הם אינם נסדקים ואינם נשברים. עקב תכונות אלו הכתרים מתאימים לטיפול במטופלים הסובלים מאלרגיה למתכות וכן לאנשים השוחקים שיניים.