בעצרת הכללית של האו"ם השבוע הוחלט על ה- 20 במאי כ'יום הדבורה העולמי'
העצרת הכללית של האו"ם החליטה לאשר את הצעת סלובניה לקידום יום הדבורה העולמי. הסלובנים מתגאים במורשת גידול הדבורים בארצם. במדינה יש חמישה מגדלים לכל אלף תושבים וזהו ככל הנראה שיא עולמי. התאריך הנבחר, יום ההולדת של אנטון יאנסה, מחלוצי ענף גידול הדבורים וייצור הדבש בעולם. יאנסה נולד בסלובניה והיה המורה הראשון בעולם לגידול דבורים במאה ה- 18.
העצרת הכללית קראה בהחלטתה לכל המדינות וכן לארגונים אזרחיים וגופים בינלאומיים, לציין את יום הדבורה העולמי בדרך ראויה ועל פי סדרי עדיפויות לאומיים באמצעות חינוך ופעולות המכוונות להעלאת מודעות לחשיבות של דבורים ושאר המאביקים, האיומים שיש עליהם והתרומה שלהם לפיתוח בר-קיימא.
גם בעצרת האו"ם נסקרה חשיבותה של הדבורה להמשך קיום החקלאות בעולם. על פי הערכה, בשנה שעברה תוצרת חקלאית בשווי של 500-200 מיליארד דולר, הינה תוצאה ישירה של פעילות האבקה על ידי דבורים. כמו כן, צוינה התכנית הפדרלית להצלת הדבורה בארצות הברית, שיזם נשיא ארצות הברית לשעבר, ברק אובמה. תופעת היעלמות הדבורים הביאה בארצות הברית להתמוטטות של מושבות דבורי דבש רבות לאורך 60 השנים האחרונות, בשנת 1947 היו בארה"ב 6 מיליון כוורות, בשנת 1970 ירד מספר הכוורות ל-4 מיליון כוורות, ול-3 מיליון כוורות בשנת 1990, כאשר היום קיימות 2.5 מיליון כוורות בלבד בארה"ב (!), שם מניידים כוורות ממדינה למדינה בשינוע אווירי ויבשתי, בכדי שלא לגרום לקריסת ענפים מרכזיים בחקלאות כמו ענף גידול השקדים בקליפורניה ועוד.
מנתוני מועצת הדבש בישראל: ענף הדבורים משמש כתשתית לייצור החקלאי באמצעות האבקת הגידולים שהיקף התוצר השנתי שלהם הוא כ-2.5 מיליארד ₪ בשנה. בישראל כיום 500 דבוראים אשר מטפלים ומטפחים 110,000 כוורות הפזורות בנקודות מרעה צופניות ברחבי הארץ. דבורת הדבש הינה המאביקה הבלעדית בחקלאות ובישראל 60,000 כוורות המשמשות להאבקה.