תוכנת המסרים ווטצאפ עומדת במרכזו של דיון גירושין. האם התכתבות ארוטית וחילופי תמונות בלבד הם בגידה?
הבעל טוען: "מעולם לא נפגשתי עם בת הזוג הוירטואלית שלי. האישה אומרת הוא הגיע לסיפוק מיני וזו בגידה.
קיומו של רומן וירטואלי ללא מפגש פיזי אינו נחשב לבגידה. את הטענה הזו השמיע לאחרונה תושב הצפון בדיון בבית הדין הרבני אל מול טענות רעייתו המבקשת להתגרש. עובדה זו אילצה את אחד הדיינים לעשות שימוש בסמארטפון, לראשונה בחייו, כדי להבין אתה סוגיה.
שני בני הזוג, האחד מהנדס אווירונאוטיקה ואשתו מהנדסת מזון נישאו לפני 15 שנים ולהם שלושה ילדים. הם מתגוררים בוילה עם בריכת שחיה באחד מערי הצפון ונחשבים לאמידים במיוחד.
בתביעת הגירושין חושפת האישה סוגיה ידועה בעידן הסמארטפונים. "בעלי מקיים יחסי מין עם אישה צעירה אחרת אותה הכיר במקום עבודתו באמצעות אפליקציית 'ווטצאפ'". עוד היא הוסיפה בתצהיר שצירפה כי "לא זו בלבד שהם מרעיפים האחד על השני דברי אהבה, הם גם שולחים אחד לשני תמונות עירום ובכך הם מגיעים יחד לסיפוק מיני".
הבעל באמצעות עורכת הדין שרין סולן, לא הכחיש את טענות אשתו מאחר ולרוע מזלו רעייתו הצליחה ל"יירט" חלק מההתכתבות. להגנתו אמר כי לא מדובר בבגידה וכי אין כאן אקט פיזי. "יש גם צורך להדגיש כי התכתבות כזו בימנו היא דבר מקובל", טענה בדיון עו"ד סולן "ולכן אין בכך פסול". הבעל הוסיף: "מעולם אל פגשתי את הבחורה. מעולם לא היה ביננו מגע פיזי והסיפוק המיני היה וירטואלי בלבד".
בשלב הזה אחד משלושת הדיינים התקשה להבין כיצד מתנהל הרומן הווירטואלי בווטצאפ ועמיתיו לבית הדין הבהירו לו כי מדובר באפליקציה המותקנת על טלפונים לא כשרים. כדי להבין את הנושא הוא ביקש טלפון כזה לדיון הבא, לרבות הוכחות של האישה כי אכן התקיים קשר מיני וחילופי תמונות חושפניות. האישה מבקשת גט את כל הרכוש המשותף שצברו וכתובה.