שינוי בתנאי משרתי הקבע, שוטרים, סוהרים וכל אנשי הבטחון: במקרה של מחלה או חבלה יצטרכו לתבוע את הביטוח הלאומי
בעקבות שינויים שנעשו בחוק נכי צה"ל, משרתי קבע, שוטרים, סוהרים, אנשי שב"כ ומשמר הכנסת שנפגעו או חלו במהלך שירותם, יצטרכו לתבוע את המוסד לביטוח לאומי, למעט מקרים של חבלה בפעילות מבצעית או מחלה שנובעת מתנאי ייחודי ומיוחד של השירות שאז הם יוכלו להיות מוכרים כנכי צה"ל.
עו"ד סאמי אבו ורדה, אומר כי השינוי בחוק הנכים יגרום לכך שחלק גדול מהתביעות של אנשי כוחות הבטחון ,שבעבר טופלו על ידי אגף משרד הבטחון, יועברו לטיפול הביטוח הלאומי, דבר ש"ייצור עומס כבד על המערכת שאינה ערוכה להתמודד עם כך ומי שיפגע הם אנשי הקבע , השוטרים שחלו או נפגעו".
השינוי בחוק לא כולל חיילים בשירות סדיר ואנשי מילואים שנפגעים במהלך שירותם. לעומת זאת אנשי הקבע ושאר אנשי כוחות הבטחון שחלו במהלך שירותם יצטרכו לתבוע את הביטוח הלאומי על מנת להכיר במחלתם כ"תאונת עבודה" ותביעתם תיבחן כמו כל תביעה אחרת המוגשת לביטוח לאומי על ידי עובדים מאזרחיים.
"אין ספק שהמעטפת שניתנת כיום על ידי אגף השיקום של משרד הבטחון גדולה ויעילה יותר מזו של המוסד לביטוח לאומי" מציין עו"ד סאמי אבו ורדה ומוסיף "אם כוונת החוק היתה להפחית את מספרם של נכי צה"ל יתכן ומטרה זו תושג, אבל זה יהיה על חשבונם של משרתי הקבע וכוחות הבטחון".
"הליך התביעה מול המוסד לביטוח לאומי איננו פשוט, לעתים קרובות נדרשת התערבות משפטית ממושכת על מנת להשיג את ההכרה במקרה כתאונת עבודה או כמחלת מקצוע, וזאת כשהתובע זקוק ללווי של עו"ד מומחה בתחום ולסבלנות רבה" מסביר עו"ד אבו ורדה. תחילתו של החוק החדש תהיה בסוף חודש אפריל וכל מי שיגיש את תביעתו קודם לכן, יטופל על ידי משרד הבטחון.