רשלנות רפואית: היולדת שוחררה ללא אבחון מתאים ונגרמו לה נזקים רפואיים ונפשיים קשים
תושבת צפון הארץ, בת 30 , תובעת את משרד הבריאות על רשלנות רפואית שנגרמה לה לאחר לידה במרכז הרפואי לגליל בנהריה, בטענה שכתוצאה מהרשלנות היא נותרה עקרה וכן נפגעה מבחינה נפשית. התובעת באמצעות עורך הדין סאמי אבו ורדה , טוענת כי הגיעה כאשה צעירה לבית החולים כדי ללדת. בתחילת 2012 ילדה בביה"ח בנהריה ולאחר מכן שוחררה לביתה. "מיד לאחר מכן החלה לסבול מכאבים ודימומים, היא אושפזה כמה פעמים בבית החולים ואף עברה ניתוח בהרדמה מלאה ושוב הוחזרה לאשפוז" נטען בתביעה. "בהמשך כשהכאבים לא פסקו היא אושפזה גם עקב ניסיונות התאבדות".
לטענת האישה הצעירה לאחר שילדה עובר במשקל קטן, שוחררה לביתה עם שאריות שליה, אשר לא אובחנו גם במהלך ביקוריה החוזרים. בסופו של דבר נותרה עם תסמונת אשרמן השוללת ממנה אפשרות להרות, ועם צלקת ונכות נפשית קשה מאוד".
לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה לגניקולוגיה ומיילדות, שבדק את נסיבות האירועים, וקבע כי הטיפול הרפואי שניתן ליולדת על ידי בית החולים, הינו טיפול רשלני אשר הביא בסופו של דבר לתסמונת אשרמן (הגורמת לפגיעה משמעותית בפוריות) ולמצוקה נפשית. המומחה העריך את נכותה הגניקולוגית הצמיתה של התובעת בשיעור של 30% – בגין עקרות.
אבל בכך לא הסתיימו צרותיה של האשה. לטענת עו"ד סאמי אבו ורדה " מצבה הנפשי של התובעת התדרדר לחלוטין, היא החלה לסבול מהתפרצויות זעם, תסכול וחוסר אונים". פסיכיאטר שבדק אותה התרשם כי היא נתונה במצב רוח ירוד והמליץ על טיפול תרופתי. אולם מצבה לא השתפר ועד היום היא סובלת "מהתפרצויות זעם, חרדות, תסכול, קשיי שינה, סיוטים, פגיעה משמעותית בדימוי העצמי, פגיעה במערכת היחסים הזוגית, ירידה בתפקוד הכללי". רופא פסיכיאטר שבדק אותה קבע כי במצבה היא מתאימה ל-20% נכות נפשית לצמיתות.
בתביעה נטען עוד כי "בהתחשב בגילה וטיב פגיעותיה, נכותה התפקודית עולה לאין ערוך על נכותה הרפואית." את גובה הפיצויים המגיעים לה בגגל הרשלנות הרפואית שפגעה בה, משאירה התביעה להחלטת בית המשפט.