פרשת תכשיטי בבושקה
משטרת ישראל חשפה חוליה מאורגנת ומתוחכמת שפרצה באופן סידרתי ומאורגן לדירות של קשישים רובם יוצאי מדינות חבר העמים וגנבה מהם תכשיטים יקרי ערך וכסף מזומן בשווי מוערך של מעל מיליון ₪. כתב האישום נגד החשודים מכיל המכיל 20 סעיפי אישום.
תחילת הפרשה בעקבות פעילות סמויה של המשטרה לאחר סידרה של פריצות לדירות של קשישים בעיר כרמיאל. בתחילת פברואר נעצרו שלושה חשודים שהיו בדרכם לפרוץ בתים נוספים. הקורבנות הקשישים שהתלוננו במשטרה סיפרו על כספים שחסכו למען הקבורה שלהם, חלקם אף חסכו לטובת ילדיהם והנכדים לחלקם אף היו תכשיטים שעוברים מדור לדור ואותם עבריינים פשוט גנבו מהם את כל רכושם.
במהלך חקירה מורכבת של תחנת משטרת כרמיאל וצוות חקירה מיוחד של מרחב גליל במה שנקרא "פרשיית בבושקה" גילו חוקרי המשטרה כי מדובר בחוליה בת 5 חברים, מאורגנת ומצוידת היטב כאשר לכל אחד מחברי החוליה תפקיד משלו. לכל אחד מהחברים בחוליה היה טלפון מבצעי "טיפש" שכרטיס הסים בו הוחלף בתדירות גבוהה מאד כדי למנוע עליה על עקבותיהם.
רב פקד מהמא חטיב חשף כיצד פעלה השיטה – חברי החוליה היו מחליטים על האיזור המיועד לביצוע התפרצויות ואז היו מתחלקים לשני צוותי עבודה: צוות מטה וצוות שטח. "צוות המטה" החזיק ברשותו תוכנת מחשב מרשם האוכלוסין בה נמצא מאגר הנתונים הדמוגרפיים של כלל אזרחי ישראל ובאמצעותה פילח את האוכלוסייה באזור ההתפרצויות תוך התמקדות במספר תבחינים העשויים להצביע על רכוש גנוב ויקר ערך ועל רמת הקושי לביצוע ההתפרצות.
צוות המטה בדק בין היתר את: גיל בעלי הדירות – לרוב חיפשו אנשים מבוגרים מעל גיל 65. ארץ המוצא של בעלי הדירות – הם חיפשו בעיקר יוצאי ברית המועצות. תאריך עליה לארץ – החוליה העדיפה בעלי דירות שעלו בשנים 1990 עד 2001. כן בדקו האם קיים טלפון נייח בדירה.
לאחר שבחרו את הקורבנות המתאימים – צוות המטה היה מתקשר לטלפון הנייח בדירה באמצעות טלפון ששימש רק לשיחות אלו (ושהיה מוחלף בתדירות גבוהה) אם לאחר מספר פעמים הצלצול היה נותר ללא מענה היו נותנים אור ירוק לצוות השטח להתפרץ לדירה.
אם היה מענה לשיחת הטלפון צוות המטה היה מציג את עצמו כמי שמחפש אישה בשם בתיה או שם אחר והשיחה הסתיימה ב"טעות במספר". החוליה החזיקה ברשותה גם 5 רכבים. החוליה פעלה ופרצה לעשרות דירות וגנבה מהם רכוש רב וכסף מזומן בשווי של מעל מיליון ₪.
חלק מהשלל כלל 28,000$ ו- 20,000 ₪. בדירה בכרמיאל מגבר בשנות השבעים לחייו שעלה לארץ מברית המועצות בתחילת שנות ה- 90 – תכשיטי זהב ויהלומים. נגד 5 החשודים כולם תושבי חדרה למעט אחד תושב ראשון לציון, כולם בשנות השלושים לחייהם הוגשו כתבי אישום.