סערה ביטחונית ומשפטית: תנועת אומ"ץ יוצאת לקרב על תפקידו של ראש השב"כ

תנועת אומ"ץ עותרת לבג"ץ נגד פיטורי ראש השב"כ: "ההחלטה נגועה בשיקולים זרים"
עורכי הדין יצחק מינא, חנוך קינן ורונית וולף הגישו בשם התנועה בקשה להצטרף לדיונים, על-מנת להציג טיעונים משמעותיים נוספים ∙ יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "החלטת נתניהו לפטר את רונן בר פוגעת באינטרס הציבורי" ∙ בתנועה מדגישים כי ראש הממשלה כלל לא התייחס לשיקולים משפטיים רלוונטיים
מעולם לא פוטר בישראל ראש שב"כ. הודעת ראש הממשלה נתניהו כי בכוונתו לפטר את רונן בר, ועוד בעיצומה של מלחמה, עוררה זעם רב בציבור. בתנועת אומ"ץ, הנלחמת למען הדמוקרטיה והמנהל התקין, הודיעו מיד כי בכוונתם לעתור לבג"ץ כנגד המהלך. כעת הגישו עורכי הדין של התנועה, יצחק מינא, רונית וולף וחנוך קינן, בקשה להצטרף לעתירות שכבר הוגשו – על-מנת להציג טיעונים שלא קיימים בעתירות האחרות, ולחזק את הבסיס המשפטי לסיכול הפיטורין.
"החלטת ראש הממשלה וממשלת ישראל נגועה בשיקולים זרים ובניגוד עניינים", הבהירו ראשי אומ"ץ, היו"ר פנחס פליצ'ה פלד, ועו"ד יצחק מינא שמכהן כיו"ר המועצה הציבורית של התנועה. "פיטורי ראש השב"כ פגומים מן היסוד ודינם בטלות מעיקרה", נכתב בפנייה לבג"ץ. "ההחלטה התקבלה בטווח של יומיים בלבד, מבלי שראש הממשלה נועץ ביועצת המשפטית לממשלה. עובדה זו מעידה כאלף עדים על פסלותו של המהלך להדחת ראש השב"כ. אין ספק כי החלטה זו פוגעת באינטרס הציבורי ובאזרחי המדינה בכלל".
פליצ'ה פלד הדגיש כי מעבר לפגמים הפרוצדורליים החמורים, "הפרשיות האופפות את משרדו של ראש הממשלה, "קטארגייט", לא מותירות ספק לגבי העילה שהביא לניסיון הפיטורין. זהו שימוש לרעה בכוח שלטוני, לתועלת אישית". רונן בר מונה לתפקיד ראש השב"כ ב-2021, ועל-פי חוק תקופת השירות שלו אמורה להסתיים באוקטובר 2026.
Leave a reply
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.