ניצול השואה ושורד גטו וורשה, שלום שטמברג חגג בר מצווה באיחור של למעלה משמונים שנים
עמותת יד עזר לחבר וחניכי בית ספר לשוטרים אירגנו עבורו את טקס בר המצווה בו נכחו כמאתיים אורחים בינהם ניצולי שואה, חניכי קורס שוטרים, מתנדבי העמותה, בני משפחה של שטמברג כלי תיקושרת רבים מהארץ ומהעולם
עמותת יד עזר לחבר וחניכי בי ספר לשוטרים אירגנו עבור שטמברג אירוע מרשים בו נכחו מאתיים אורחים בינהם ניצולי שואה, חניכי קורס שוטרים, מתנדבי העמותה, בני משפחה של שטמברג וחברים.
שטמברג, שכל משפחתו נספתה בשואה, הוא יקיר העיר חיפה, מוותיקי בית שאן ונחשב לסמל של לחימה ושקדנות עד עצם היום הזה. "זה האיש הראוי ביותר ששוטרים ומתנדבי העמותה יחגגו עבורו ויחד איתו בר מצווה", אמר מנכ"ל עמותת יד עזר לחבר שמעון סבג . "ציינתי לא מעט אירועי בר מצווה לאורך 25 שנות קיומה של עמותת יד עזר לחבר, אבל זה בהחלט אחד האירועים המרגשים ביותר שאני מארגן".
באירוע שכלל טקס הנחת תפילין כמקובל נשאו דברים בין היתר, קציני משטרה, בינהים סגן מפקד מרחב חוף, מפקד קורס שוטרים בסיסי מפקח שרון לוי. הרב, סגן ניצב אנשל פרידמן. את הטקס הנחה צוערהקורס חזי משה ובמהלכו הוקראו קורות חיו של שטמברג על ידי הצוערים משה וזוהר בן ברוך.
שטמברג עצמו סיפר במהלך האירוע כי עבר את בחיוו הצעירים לא מעט מחנות השמדה והצליח לשרוד אחרי שהוריו וכל משפחתו נספו. "מעולם לא חשבתי שאני צריך להכנע או להרים ידיים. אני כאן, כי נלחמתי, כי רציתי להיות כאן. החיים לא תמיד מזמנים לנו לקבל את מה שאנו רוצים". שטמברג התייחס לבר המצווה שנגזלה ממנו בילדותו. "את הבר מצווה לא יכולתי לחגוג כי הצורר הנאצי מנע את זה ממני. עוד לפני המלחמה היתה אווירה כזו שאיש לא יכול היה לחוגג. היה מתח נוראי. היתה בעיה לכל יהודי. במיוחד ליהודים שרצו לקיים מצוות כמו בר מצווה".
שטמברג היה נרגש מאד ובין היתר הוסיף, "אני רוצה להודות לשמעון סבג ולעמותת יד עזר לחבר, למתנדבים, לשוטרים ולכולם. נפגשתי עם ראש הממשלה, נפגשתי עם הנשיא, נפגשתי עם ראשי ערים, קיבלתי הרבה פרסים ותעודות אבל האירוע הזה יזכר אצלי לתמיד בזמן שעוד נותר לי להיות בעולם הזה".
סבג הוסיף": ידענו רגעים לא מעטים של שמחה עבור ניצולי השואה בעצם הגעתנו לכותל המערבי, לפגישה עם ראש הממשלה ונשיא המדינה, אבל הרגע הזה כאן בנוכחות צוערי קורס שוטרים, קצינים משטרה וניצולי שואה, הוא רגע כמעט היסטורי עבור העמותה, כי שטמברג הוא גיבור על במובן האמיתי של המושג. הוא דוגמא ומופת. הסיוט שעבר בילדות וגזל הילדות, כל אלה השאירו בו צלקות קשות, אבל הוא ידע להפוך צלקות אלה למסע הסברה, לצד מסע של נתניה והוא ראוי להערכה על פועלו הרב בבית שאן בחיפה ולמען ניצולי השואה".
במהלך האירוע הוענקו מגינים הוקרה ותעודות לכל חניכי קורס השוטרים, לתורמים משה אופק ועדי אדלר מנכ"לי תמן, המסייעם לנכים בינהם ניצולי שואה, עו"ד סמי אבו ורדה המייצג ניצולי שואה בהתנדבות, כל אלה נרתמו גם לארגון האירוע.
שטמברג בין האחרונים מקרב ניצוולי גטו וארשה שנותרו איתנו והוא יחגוג בשבוע הבא 93 אחרי ששרד את תופת מחנות ההשמדה אושוויץ בוכנוולד בירקנאו ועוד. בהשארתו של שמעון סבג וביוזמה של חניכי ומפקדי קורס שיטור של המכללה הלאומית לשוטרים, עם מתנדבי העמותה, הופק אירוע מהגדולים שידעה העמותה, אבל בעיקר מהמרגשים ביותר.
יד עזר לחבר מפעילה בית חם לניצולי שואה במתחם קריית החסד של העמותה בחיפה ומשכנת למעלה ממאה ניצולי שואה בחדרים מפוארים בתנאים מצוינים. שטמברג הוא גם מתנדב פעיל בעמותה. הוא נולד בוורשה שבפולין. בהיותו נער בן 13 נלקח עם משפחתו לגטו ורשה, שם איבד את אביו ואימו ואת כל בני משפחתו. שטמברג שרד את תופת ואת הגטאות וורשה, אושוויץ– בירקנאו, בוכנוולד ודכאו.
האירוע הססגוני ידע לא מעט רגעים מרגשים אבל במהלך שירת "יידישע מאמע" שהוקדשה לשלום שטנברג הוא נראה מוחה דמעה ורבים אחרים אחריו. בסיום הטקס נוגנה התקווה וואז פצחו עשרות השוטרים וניצולי השואה בריקודים סוערים של שמחה.