מגדל התגליות הרפואיות ברמב״ם יוצא לדרך
רמב״ם ואוניברסיטת חיפה חתמו השבוע על מסמך הבנות במעמד שרי האוצר והבריאות להקמת מגדל תגליות רפואיות. היעד: מיזם משותף בעלות של 400 מיליון ש״ח
שיתוף פעולה יוצא דופן יוצא לדרך בימים אלה עם החתימה על מסמך ההבנות בין אוניברסיטת חיפה לקריה הרפואית רמב״ם על הקמת מגדל התגליות הרפואיות בקריה הרפואית רמב"ם. זוהי הפעם הראשונה בה חוברים מרכזי אקדמיה ורפואה מהמובילים בתחומם להקמה של בניין משותף בלב קמפוס רפואי שמטרתו להזניק את המחקר הרפואי-יישומי בישראל.
מגדל התגליות הרפואיות בן ה- 20 קומות ייבנה במתחם רמב״ם – הקריה הרפואית לבריאות האדם בעלות של 400 מיליון ש״ח, מכספי תרומות שיגויסו במיזם משותף של רמב"ם ואוניברסיטת חיפה. המיזם יאפשר פעילות משולבת של מעבדות המחקר והפיתוח הרפואי של רמב״ם, יחד עם מעבדות הפקולטות למדעי הרווחה והבריאות, הפקולטה למדעי הטבע ותחומים נוספים באוניברסיטת חיפה המשיקים לתחום הרפואי. כמו כן יפעלו במגדל מעבדות של הטכניון וכן חממות טכנולוגיות וגופי מחקר נוספים.
הפעילות המחקרית במגדל התגליות הרפואיות תציע חיבור הדוק בין השדה הקליני קרי, הפעילות הרפואית המתבצעת בבית החולים לבין השדה המחקרי והטכנולוגי. היא גם תנגיש לחוקרי האוניברסיטה את המשאבים הקליניים הנדרשים כדוגמת מכשירי דימות, בדיקות גנטיות ומערך המכשור המתקדם, הקיים כיום במתחם בית החולים. שיתוף פעולה זה שבין רופאים, חוקרים ומהנדסים יוביל לקיצור דרך משמעותי בקידום מחקרים ויצור קרקע פורייה לחדשנות ותעשיית מדעי החיים.
“רמב״ם הוא דוגמא למחקר פורץ דרך המשולב בעבודה רפואית שוטפת כבר כיום, כאשר הרופאים של רמב״ם מובילים מחקרים רבים שמשנים את פני הרפואה בעולם, כדוגמת פיתוח של טכנולוגיות דימות רפואי חדישות, שיטות ניתוחיות חדשות, וטכנולוגיות זעיר פולשניות בתחומים מרכזיים״, אמר פרופ׳ רפי ביאר, מנהל רמב״ם, ״מגדל התגליות יציע מקום אחד למוחות המדעים היצירתיים ביותר, לאנשי הטכנולוגיה וההנדסה וכל זה קרוב אל מיטת החולה, למקום בו הצורך מוכתב על ידי הרופא והמנתח בשטח. כל הפעילות הזו תביא להתפתחות תעשיית מדעי החיים סביב מגדל התגליות הרפואיות. אני מברך על התמיכה של משרדי האוצר והבריאות שיסייעו לנו לממש את החזון במהירות״.
המגדל יכלול 20 קומות בשטח 1370 מ״ר כל אחת. הוא יתוכנן לעמידה בתו תקן ירוק במטרה להפחית את הפגיעה בסביבה ולצורך הקטנת כמות הפסולת הנוצרת בתהליך הבנייה. במהלך הבנייה יעשה שימוש בחומרים ובשיטות יעילות לחסכון באנרגיה וכן ישולבו תכניות לניצול מי גשמים.