לפני הבחירות נתניהו הבטיח כי יטפל ביוקר המחיה ∙ בפועל ישראלים רבים נאלצים לוותר על מצרכי מזון חיוניים
בעקבות העלאת הריבית וההתייקרויות: תנועת אומ"ץ דורשת תוכנית חירום למניעת קריסה כלכלית
לפני הבחירות נתניהו הבטיח כי יטפל ביוקר המחיה ∙ בפועל ישראלים רבים נאלצים לוותר על מצרכי מזון חיוניים, ובפרט לקראת הפסח ∙ יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "הציבור זועק לפתרון, חובה על כל הגורמים הרלוונטיים להתכנס בדחיפות"
עבור ישראלים רבים חג הפסח השנה רחוק מלהיות שמח. המחירים ממשיכים לזנק עוד ועוד, ובעקבות זאת החליט בנק ישראל להעלות את שיעור הריבית פעם נוספת – לשיא של 15 שנים. משקי בית מכל חלקי האוכלוסייה כורעים תחת נטל המשכנתא שהתייקרה במאות ואלפי שקלים בכל חודש, החשמל והמים שהתייקרו אף הם, וכן מחירי מוצרי המזון שגבוהים השנה במידה ניכרת בהשוואה לפסח שעבר.
תנועת אומ"ץ, המחויבת לצדק חברתי ומאבק למען האזרחים הוותיקים והמשפחות הקורסות, קוראת לראש הממשלה נתניהו, שר האוצר סמוטריץ', שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי, יו"ר ועדת העבודה והרווחה בכנסת ח"כ ישראל אייכלר ונגיד בנק ישראל אמיר ירון, להתכנס בדחיפות – ולגבש תוכנית חירום שתקל על סבלם של בני ישראל.
יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד, ויו"ר המועצה הציבורית של התנועה, עו"ד יצחק מינא, הזכירו לראש הממשלה נתניהו את הבטחת הבחירות העיקרית שלו: לטפל ביוקר המחייה. "שטף עליות המחירים שלא יודע גבול עלול לגרום לקריסת משפחות רבות", כתבו השניים בפנייה שנשלחה גם אל נשיא המדינה יצחק הרצוג, על-מנת שיפעיל את כובד משקלו הציבורי למען הישראלים שלא מצליחים להתמודד עם העול הכלכלי.
"עולים וצפים הקולות של משפחות שמתקשות להצטייד באוכל לקראת החג. ישראלים רבים מוותרים על בשר, על פירות וירקות ועל מוצרי מזון חיוניים, משום שידם אינה משגת", אמר פליצ'ה פלד. הצורך במציאת פתרונות מידיים מתחדד לנוכח תחזית בנק ישראל לפיה האינפלציה עלולה להישאר גבוהה ולחייב העלאות ריבית נוספות, וכן כי החקיקה המשפטית עלולה לגרום לפגיעה של עד 50 מיליארד דולר בתוצר הלאומי של ישראל.