כח צעיר לגריאטריה
ד"ר אפרת גיל החלה בימים אלה בתפקיד מאתגר, במתכונת מורחבת, של ניהול השירות הגריאטרי בכללית – מרחב חיפה וגליל מערבי. במסגרת זו, היא מופקדת על הובלת השירות הגריאטרי במחוז הגדול בארץ של כללית, עם 760 אלף מבוטחים וכן על פיתוח מערך ייעוץ גריאטרי למחלקות האישפוז בבי"ח כרמל מקבוצת כללית, ברצף טיפולי.
ד"ר גיל, תושבת חיפה, נשואה ואם לשלושה, הינה בעלת תואר ראשון בכימיה (טכניון) ובהמשך סיימה את ביה"ס לרפואה בטכניון. היא התמחתה ברפואה פנימית בבי"ח בני ציון ולאחר מכן עשתה התמחות על בגריטאריה בבי"ח פלימן. בתמיכת מנהלת המחל' הפנימית, ד"ר וולופוביץ, שהכירה בחשיבות תחום הגריאטריה, החלה לפתח את מחלקה הגריאטרית בבית החולים.
תחום הטיפול בקשיש אהוב וחשוב לה במיוחד. בהכירה את מציאות בית החולים, היא מדגישה שהיא ראתה כיצד מטפלים במהלך האישפוז במחלה ספציפית של הקשיש, אך בו בזמן, לעתים קרובות, חלה הדרדרות ברמת תיפקודו של הקשיש. האתגר הגדול, היא מדגישה, הוא למנוע הדרדרות זו, עוד לפני שנדרש שיקום ולמנוע אישפוזים חוזרים. זהו תחום ההולך ומתפתח בעולם, אך בישראל אין עדיין די מודעות לנושא. ההשתלבות במרחב רפואי המבוסס על רצף טיפולי בי"ח – קהילה, מהווה הזדמנות לנקוט פעולות ומהלכים למניעת פגיעה בתפקודו של הזקן המאושפז ושמירה על איכות חייו ולא רק על השרדותו ובריאותו.
שיעור הקשישים בקרב האוכלוסיה הולך וגדל על רקע התבגרות המדינה, התארכות תוחלת החיים והעליה מחבר העמים. בחלקים רבים מכללית במרחב חיפה וגליל מערבי, כמו חיפה והקריות, שיעור הקשישים גבוה, גם ברמה ארצית. כמו כן, באוכלוסיה הערבית, לא הייתה עד לאחרונה די מודעות לנושא והצורך עולה. סך הכל יש במרחב חיפה וג"מ למעלה מ-110 אלף מטופלי כללית בגילאי 65 ואילך. בחיפה ובקריות שיעור הקשישים באוכלוסיה מגיע ל 18%-19%. זהו שיעור גבוה משמעותית, בהשוואה ל 11% בלבד שהיא הממוצע בישראל. כמו כן, יש מחוז 205 מטופלים בני 100 ויותר. על רקע נתונים אלה, מדגישה ד"ר גיל כי יש חשיבות רבה בפיתוח מערכי שירות גריאטרי זמינים, נגישים ואיכותיים ואין ספק שכללית