ישראלים ממשיכים לקנות את הג'ונגל באמזונס – הפעם נרכשו, 7,000 דונם של ג'ונגל פראי באמזונס
ישראלים ממשיכים לרכוש חלקים מהג'ונגל באמזונס לטובת שימור חיות נכחדות. הארגון הישראלי TIME ממשיך במסעו להצלת מינים בסכנת הכחדה, והפעם נרכשו 7000 דונם של ג'ונגל פראי במעלה האמזונס בפרו – ביתם של דב המשקפיים, קוף לבן בטן והיגואר, כולם נמצאים ברמות שונות של סכנת הכחדה.
עם הרכישה יהפוך השטח לשמורת טבע בניהול של בני המקום, בני קהילת היימבראסבמבה קמפסינו. "השטח שיירכש יהווה מרכיב קריטי בהגנה על האזור. מעבר לחשיבות הרבה של היער כחלק מאגן הניקוז של האמזונס הוא מהווה בית גידול למגוון עצום של צמחים ובעלי חיים הנמצאים בסכנה וזקוקים להגנה", אמר פרופ' אורי שיינס, מהחוג לביולוגיה וסביבה של אוניברסיטת חיפה באורנים, המייסד של טיים.
הארגון הוקם לפני כשלוש שנים על ידי פרופ' שיינס מאוניברסיטת חיפה, שאליו הצטרף פרופ' אלון טל מאוניברסיטת תל-אביב, כארגון דמוקרטי בינלאומי שבו כל אדם מוזמן לתרום על פי יכולתו – החל מדולר אחד – כשלכל אחד קול שווה, לא חשוב כמה תרם. בכל שנה מוצגים לחברי הארגון שלושה שטחים מרחבי העולם שנבחרו על ידי הוועדה המדעית ובהם מגון רחב של מינים בסכנה והחברים בוחרים שטח אחד אותו ניתן לרכוש ולהפוך לשמורת טבע, בניהול של ארגון מקומי.
בשנה שעברה רכש הארגון את השטח הראשון – שמורה בהרי האנדים הפרואנים. השנה הוצגו לחברים השטח החדש במעלה האמזונס בפרו, לצד שטחים בקניה ובבליז – כשגם הפעם השטח הפרואני הוא זה שזכה במרבית הקולות (כ-50% מהקולות). כאמור, בין בעלי החיים שזהו אזור המחייה שלהם ונמצאים בסכנת הכחדה ניתן למצוא את דב המשקפיים, קוף לבן בטן, קוף לילה, יגואר, ומגוון של ציפורים כמו הקוליברי המרהיב בצבעו הכחול שעל שמו נקרא האזור: רויאל סן אנג'ל.
"כפי שציינו כשיצאנו לדרך, 2.3% משטח כדור הארץ מוגדר כ'אזור חם' שבו מגוון ביולוגי עשיר שבו מיני בעלי חיים וצמחים נמצאים בסכנת הכחדה ולכן גם השטחים הקטנים יחסית שאנחנו רוכשים יכולים לתרום תרומה משמעותית להגנה על מינים רבים. העובדה שבשני הקמפיינים הראשונים שלנו הצלחנו להראות שיש מספיק בני אדם ברחבי העולם שמוכנים להירתם למען המטרה החשובה מעודדת מאוד וגורמת לנו להרבה אופטימיות. בשנה האחרונה התחלנו להיכנס למוסדות חינוך, מיסודי ועד אוניברסיטה, על מנת ללמד על הסכנות של קצב העלמות היערות בעולם והכחדת המינים. המטרה של TIME מעבר להעביר את המסר היא לתת לתלמידים ולסטודנטים כלים למעורבות ולאפשר להם לחוות את הסיפוק בפעילות להצלת כדור הארץ", סיכם פרופ' שיינס.