יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "המדינה מחויבת לתת מענה הולם לשוטרים שמשלמים מחיר יקר על שירות תובעני"
תנועת אומ"ץ למען שוטרים הסובלים מפוסט טראומה: קוראת למפכ"ל שבתאי למנוע פגיעה נוספת ולבטל את הקמת הוועדה הרפואית של המשטרה
יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "המדינה מחויבת לתת מענה הולם לשוטרים שמשלמים מחיר יקר על שירות תובעני" ∙ בתנועה טוענים כי הקמת הוועדה הרפואית בוצעה בחוסר סמכות ומנוגדת לחוק הנכים ∙ לנוכח חומרת הדברים, שוקלים באומ"ץ הגשת עתירה מנהלית כנגד החלטת המשטרה
דווקא בימים בהם שוטרים מתמודדים עם עומס פיזי ונפשי חריג, זכויותיהם הבסיסיות נמצאות בסכנה. אל תנועת אומ"ץ הגיעו פניות רבות של שוטרים המתמודדים עם PTSD (הפרעת דחק פוסט טראומתית). לדברי השוטרים, שאובחנו כפוסט טראומתיים ע"י מומחים מוסמכים, במקום לקבל עזרה מהמשטרה הם נתקלים במכשולים וחווים טרטור שמכביד עליהם עוד יותר.
הרקע לתלונות הוא החלטת משטרת ישראל להקים מעין ועדה רפואית בתל השומר. ראשי אומ"ץ – היו"ר פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית, עו"ד יצחק מינא – מתחו ביקורת קשה על החלטה זו: "משטרת ישראל פעלה בחוסר סמכות. סביר להניח כי הדבר כלל לא יעבור את מבחן בית המשפט".
פליצ'ה פלד הסביר כי הרקע לשינוי במדיניות המשטרה הוא הרצון לצמצם את היקף פרישת השוטרים. לדבריו, היעד הזה מופיע במסמך משטרתי רשמי. החשש מפני מחסור בכוח אדם מובן, אולם אי אפשר להתעלם מהסכנה המוחשית שבהעסקת שוטר הסובל מפוסט טראומה. לאחרונה אף התפרסם מקרה טראגי במיוחד כששוטר ימ"ס התאבד בכביש 6, ככל הנראה על רקע מצב נפשי קשה לאחר השירות כמסתערב.
פליצ'ה פלד, עו"ד מינא ועו"ד מיקי טל, חבר הצוות המשפטי של אומ"ץ, שיגרו פנייה בהולה למפכ"ל קובי שבתאי, למפקדי המחוזות במשטרה, למפקד הימ"מ, למפקד מג"ב ולשר לביטחון פנים בן גביר. האישים הממונים על משטרת ישראל נדרשים לתת את דעתם על הסוגיה הרגישה. באומ"ץ מדגישים כי המדיניות החדשה של המשטרה מהווה אפליה פסולה ביחס לאנשי הקבע של צה"ל ומנוגדת הן לחוק הנכים והן למהות החוק: "מערך דיני השיקום משקף את ההכרה בתרומה למדינה של המשרתים במערכת הביטחון, ובהמשך לכך את תחושת האחריות המוגברת לנזק שנגרם להם", ציטטו ראשי התנועה פסק דין מכונן של השופטת דפנה ברק-ארז.
"תנועת אומ"ץ שוקלת הגשת עתירה מנהלית כנגד החלטה זו של משטרת ישראל", הבהיר פליצ'ה פלד. הוא קרא למפכ"ל ולשר לביטחון לאומי להפנות את המשאבים לא לוועדה המנוגדת לחוק אלא להגדלת תקני קציני בריאות הנפש במשטרה, כך שאפשר יהיה לתת מענה הולם לשוטרים שמשלמים מחיר יקר על שירות אינטנסיבי ותובעני.