ועדת העבודה והרווחה של הכנסת החליטה כי לחטופים ישולם שכר, ובתנועת אומ"ץ ביקשו הבהרות לגבי המדיניות המתוכננת.
ועדת העבודה והרווחה בכנסת אישרה תשלום שכר לחטופים – לאומ"ץ יש הצעות לשיפור המתווה
נציגי התנועה בוועדות הכנסת עקבו אחרי הדיונים וביקשו מיו"ר הוועדה הבהרות ∙ בין השאר חסרה נכון לעכשיו התייחסות ברורה לחטופים שאינם שכירים ∙ יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "נדרשת חקיקה על-מנת להסדיר את הנושא באופן ודאי"
למעלה מ-5 חודשים מאז ה-7/10, וחלק גדול מהחטופים והחטופות עדיין מוחזקים על-ידי חמאס ברצועת עזה. התקופה הממושכת מעלה סוגיות כואבות רבות, ומחייבת גם מענה לצרכים הכלכליים של כל חטוף. ועדת העבודה והרווחה של הכנסת החליטה כי לחטופים ישולם שכר, ובתנועת אומ"ץ הציגו ליו"ר הוועדה, ח"כ ישראל אייכלר, מספר שאלות על-מנת לקבל הבהרות לגבי המדיניות המתוכננת.
נציגי אומ"ץ בוועדות הכנסת – עו"ד מוטי שנאבל ומר שלמה קלדרון, יו"ר לשכת המבקרים הפנימיים בישראל לשעבר – ביקשו להבין מה דינם של חטופים שאינם במעמד שכיר אלא עצמאי. בנוסף, הועלתה השאלה מדוע השכר ישולם על-ידי המוסד לביטוח לאומי ולא ישירות דרך משרד האוצר. אנשי אומ"ץ ציינו כי העברת המידע הנחוץ לצורך חישוב המשכורת לא אמורה להיות מורכבת מדי, שכן מדובר בכמות נתונים מועטה.
יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד, ויו"ר המועצה הציבורית של התנועה, עו"ד יצחק מינא, הדגישו סוגיה בעייתית אחרת: מתן התגמול המיוחד לחטופים, במקום המשכורת אותה הם לא מקבלים, אמור היה להיקבע בחקיקה. עד להסדרת החוק הוחלט על קידום הסכם, שכאמור אושר בוועדת העבודה והרווחה. "מי ערב לכך שדבר החקיקה באמת יבוצע כדברו וכלשונו, עוד לפני סיום תקופת ההסכם", שאל פליצ'ה פלד את ח"כ אייכלר.
השכר שישולם לחטופים הוא ממוצע המשכורות ב-3 החודשים שקדמו ל-7/10, ולא פחות מ-7,000 ₪ בחודש (או 9,000 ₪ עבור הורים לילדים). נציגי אומ"ץ בכנסת ימשיכו לעקוב אחרי הדיונים בוועדת העבודה והרווחה על-מנת לוודא שהזכויות הכלכליות של החטופים והחטופות נשמרות.