האם אישה שעזבה את בעלה כי נאנסה על ידו זכאית למזונות?
זו השאלה שדייני בית הדין הרבני יצטרכו לתת עליה את הדעת כבר בימים הקרובים אחרי שהאישה רמזה כי בידיה תיעוד למעשיו.
בתביעת גירושין יוצאת דופן טוענת אישה כי נאנסה על ידי בעלה ולכן עזבה את הבית. למרות שעזבה לדבריה היא זכאית למזונות. כאמור ההלכה קובעת כי אישה שעוזבת את הבית למעשה מוותרת על מזונותיה, אבל במקרה של אלימות, קל וחומר של אונס, הדבר מחייב דיון.
בני הזוג נישאו לפני כשנה וחצי. שניהם אנשים משכילים שהכירו זמן קצר לפני חתונתם. הבעל טייס במילואים ואיש הייטק בהווה, האישה גננת. כבר בירח הדבש, טענה האישה באמצעות עורכת הדין שרין סולן, החל בעלה להתעלל בה. "הוא ביקש ממני לעשות דברים שאינם מקובלים. סירבתי בתוקף ואז ביצע את זממו בעל כורחי. אני כמובן סירבתי והדבר הפך לקרב אלים ואונס של ממש".
עוד טוענת האישה כי כתוצאה מהגיהינום שעברה נזקקה לטיפולים פסיכולוגיים. לדברי עורכת הדין סולן "לא זו בלבד שהאישה זכאית למזונות היא זכאית גם לפיצוי כספי אותו תתבע בתביעת נזיקין נפרדת. הבעל טען להגנתו. "אשתי מושפעת מסדרות טלוויזיה, מעשנת כמו קיטור, שותה ולא מפסיקה להתלונן על כך שאורח חייה סגור ולא מפותח בגלל שמרנותה".
בהחלטת ביניים קבעו הדיינים כי על בני הזוג להגיע להבנה ורמזו לבעל כי אם האישה תצליח להוכיח את טענותיה, בסיוע של חקירת משטרה שנפתחה בעקבות תלונה שהוגשה, או אם למשל יתברר כי הטיפול הפסיכולוגי שהחל לפני תביעת הגירושין עסק באלימות המינית הקשה של בעלה, יתכן מאד שלמרות שעזבה את הבית, תהיה זכאית למזונות, למרות שלזוג אין ילדים וזאת כדי לממן את מחייתה לפחות לשנים הקרובות.
הדיון בנושא העקרוני נקבע לשבוע הבא. עד לאחרונה, נעשו ניסיונות פשרה כשהאישה מאיימת לחשוף את מעלליו של בעלה גם במקום עבודתו. לטענתה, הדברים מתועדים בצורה כזו או אחרת, אבל היא לא תעשה בזה שימוש אם תקבל את מבוקשה.