אסון הכרמל
למעלה מאלף בני אדם התכנסו באנדרטה לזכרם של חללי אסון הכרמל. האנדרטה שהוקמה בעיקול בו נתקע האוטובוס, מה שנקרא "עיקול הגיהינום" שבו נספו 44 הקורבנות בשריפה הגדולה שהייתה בכרמל ב-2010. שבע שנים חלפו מאז אותו אירוע קשה אבל הפצעים טרם הגלידו ומאות חברים בני משפחות ההרוגים אישי ציבור קציני משטרה התכנסו לטקס האזכרה הממלכתי לחללי השריפה.
כאמור בלטו בנוכחותם מאות אנשי משטרה, שב"ס וכיבוי אש ומאות מבני המשפחות התייחדו עם זכר החללים. "אנו חיים בזמן חדש בתולדות המערכה על קיומנו בארץ ישראל. זמן שהגבולות בין החזית והעורף טושטשו. לפעמים הם מתהפכים ונוצרה חזית אזרחית בעורף", אמר השר לביטחון פנים גלעד ארדן "טילים, מנהרות, מחבלים שפועלים בכל דרך לרצוח אזרחים בעורף ב בסכין, רכב ואפילו גפרורים ומצתים".
"כשמת לך מישהו החיים שלך לא יחזרו להיות מה שהיו", אמרה אחותה של מישר אפרת כהן ז"ל בטקס. "אני אחות שכולה, תואר שנכפה עלי, ומשפחה שהתרסקה לרסיסים. זה לא נכון שהחיים נמשכים. הם מפסיקים ומתחילים מחדש אחרת". עוד הוסיפה: "התרגלנו להתייסר איך פיספסנו עוד רגע ביחד. התרגלנו לנסות להסביר לעצמנו שלא נראה אותך יותר. לתפוס את זה בשכל. איך אפשר. התרגלנו למצב שלא נוכל להתרגל אליו".
השריפה שפרצה בכרמל ב-2 בדצמבר 2010 וכובתה רק בחלוף ארבעה ימים זוהתה כבר בשעה 11 לפני הצהריים, כך עלה מחקירת האירוע שנמשכה שבועות ארוכים לאחר שהאש דעכה. כשהכוחות הגדולים כבר היו בשטח ומטוסי הכיבוי הוזנקו האש כבר כיתה עשרות אלפי דונמים ויצאה מכלל שליטה.
מהחקירה שהייתה לאחר האירוע התברר בין היתר כי הסיבות המרכזיות שהובילו לאסון היו מחסור בציוד, חוסר תיאום בין זרועות ההצלה והביטחון, היעדרות די ברורה של כוחות הכיבוי ומידע שלא זרם בזמן אמת על מוקדי האש והבעיות שנוצרו בשטח. חודשים לאחר השריפה פרצו ויכוחים וחילוקי דעות קשים בין המשטרה השב"ס ושירותי הכבאות ובין המשפחות שכללו עימותים חריפים עם צמרת המשטרה, השב"ס וכיבוי האש. המשפחות דרשו בשעתו להדיח ולעצור את קידומם של קצינים בשלושת הארגונים שלטענתם היו אחראים לאסון.
כזכור כתוצאה מהאש פונו באותה עת יישובים באזור. בין היתר נדרש היה לפנות אסירים מכלא דמון הסמוך. פלוגה של צוערי קורס הקצינים של השב"ס נשלחו לסייע בפינוי. בשל חוסר תיאום הם החלו לעלות בכביש בית אורן המוביל לכלא, שהיה אמור להיות סגור באותה עת. בסמוך לסיבוב בכביש, באזור בית אורן, נקלע האוטובוס ל"עיקול הגיהינום" וכל הניסיונות לעצור את האוטובוס לחלצו על ידי קציני משטרה שהיו במקום כשלו ורוב הנוסעים נספו. בין הנספים היו גם שלושה קציני משטרה, בהם מפקד משטרת חיפה דאז תנ"צ אהובה תומר ז"ל, שני כבאים ונער מתנדב בצופי אש, אלעד ריבן ז"ל בן 16 מחיפה.