תביעת דיבה ראשונה מסוגה הוגשה לבית משפט.
עילת התביעה התכתבות והשמצות באפליקציית WhatsApp.
נראה שבשנים האחרונות כולנו עסוקים בהקלדה כמעט אובססיבית בטלפון הנייד, בקבלה ושליחה של הודעות. אחת האפליקציות הנפוצות בעולם וגם בישראל היא WhatsApp, שמונה מעל מיליארד משתמשים ואנשיה מתגאים כי בכל יום נשלחות עשרות מיליארדי הודעות.
לצד היתרונות של האפליקציה – יש גם חסרונות רבים, אחד מהם יתברר בבית המשפט במסגרת תביעת לשון הרע. בכתב תביעה שהוגש אתמול לבית משפט השלום בנצרת באמצעות עו"ד נחום מרדכי, נטען כי דיאלוג במסגרת קבוצה שמונה מאות חברים – ביניהם חברי-כנסת, אישי ציבור, ראשי ערים ומצביעי ומתפקידי הליכוד – הכפיש חבר בקבוצה את שמו של אדם שאינו חבר בקבוצה והכפשה זו נופלת תחת הגדרת לשון הרע.
מכתב התביעה עולה כי התובע והנתבע הם תושבי אחד המושבים בחבל התענ"ך וחברי מרכז הליכוד. הראשון הוא חבר מפלגה מזה כ-30 שנים, מעורב פוליטית ושימש שנים כחבר מליאת המועצה האזורית הגלבוע ולכן נכח בישיבות של וועדות שונות של המועצה. הנתבע הוא פעיל פוליטי חדש יחסית ומנסה לאחרונה להשתלב בליכוד. אחיו הוא חבר מרכז המפלגה והוא זה שהקים את קבוצת ה-WhatsApp המדוברת, בעלת תפוצה נרחבת ביישובי עמק יזרעאל.
בתביעה נטען כי באחד מהדיאלוגים שנערכו בקבוצת הווטצאפ נתפס הנתבע בשקר, כאשר טען כי בהיותו חבר מליאה התנגד להקמת מפעל שנחשב מזהם – ״פרוטרום״, באזור התעשייה ״מבואות הגלבוע״. ״הנתבע באותה התקופה לא היה חבר מליאת המועצה ״, ציין עו״ד מרדכי.
כאשר אחד החברים בקבוצה העמיד אותו על שקריו וטען כי התובע היה זה שהתנגד להקמת המפעל, כתב הנתבע ״תשתדל בבקשה לא לכתוב שמות של אנשים שישבו בכלא על מעשים מגונים בקבוצה״.
״העובדה שאמרתו של הנתבע כעובדה, בקבוצה בה התובע לא חבר, הינה בעוכריו, שכן לא יוכל לטעון שעשה זאת בתום לב ואו שיש לו הגנת ׳אמת דיברתי׳. עוד נטען בתביעה כי "כמובן שמדובר בפרסום שקרי ופוגעני ואין אפילו צורך בהוכחת נזק, מכיוון שהייתה כוונה תחילה של הנתבע להכפיש ולפגוע בשמו הטוב של התובע".
כל אדם רשאי להביע דעתו בחופשיות, טען התובע, אך פרסום שעלול לגרום להשפלה, בוז, לעג של אדם או הפיכתו למושא לשנאה על ידי אחרים, בין אם מדובר בפוסט, תגובה בפייסבוק או WhatsApp, מסכן את המפרסם בתביעה בגין לשון הרע״, סיכם פרקליטו של התובע.