יין בניחוח קפה. נספרסו ויקב הרי גליל משיקים מיזם סביבתי חדשני לדישון כרמים בקפה ממוחזר
חברת נספרסו ויקב הרי גליל ישתפו פעולה במיזם סביבתי חדשני לדישון כרם ראשון בקומפוסט איכותי המכיל קפה ממוחזר מקפסולות נספרסו. במסגרת המיזם תעביר נספרסו ליקב הרי גליל, ללא עלות, את כל הקפה המתקבל מתהליך המיחזור של הקפסולות בישראל. הקפה הממוחזר מגיע לחברת גרין-קומפוסט והיא מעבדת אותו לתוך קומפוסט. בשלב הראשון תערובת הקומפוסט תכלול לפחות 30% קפה ממוחזר אשר ישמש לדישון כרם משגב עם.
"בפרויקט הייחודי הזה אנחנו מגלים שימושים חדשים גם לקפה עצמו – מתוך אמונה לפיה מה שהחל בצמח צריך לחזור לצמח", אמר משה מרי, מנכ"ל נספרסו. "פולי קפה, שגודלו וטופלו בסביבה אופטימלית– חוזרים עתה אל הקרקע, בדמות דשן המאפשר להפיק יין איכותי".
קפה הוא חומר בעל תכונות המסייעות לשיפור מבנה הקרקע והעשרה במינרלים. ניתוח של הקפה הממוחזר, שנערך במעבדה ע"י פרופ' מיכה רביב, הצביע על ערכי דישון גבוהים, ותכולת חנקן העולה פי כמה על זו של דשנים רגילים. מומחי הכרמים של היקב מסבירים כי תכולה גבוהה של חנקן מניבה ענבים בריאים יותר, ומפחיתה את הצורך בחומרי הדברה. תוצאות המיזם ייבחנו לאורך השנה הקרובה בכרם ומסקנותיו עשויות להוות בסיס להמשך ולהרחבה של שיתוף הפעולה לכרמים נוספים – ואף ליצירת יין ייחודי מענבי הכרם.
יאיר שפירא, מנכ"ל יקב הרי גליל, "החיבור למיזם החדשני עם נספרסו הינו מהלך טבעי ומרגש עבורנו. זוהי דרך החיים הטבעית לארגון שחי ומתפרנס מאוצרות הטבע ולכן עושה את המקסימום לשמור עליו חי, בריא וחיוני לאורך זמן. בשלוש השנים האחרונות הצליח היקב להקטין משמעותית את כמות המים להשקיה, להימנע משימוש בחומרי הדברה בכרם ולקדם שורה של פרויקטים לרבות מערכת חשמל סולארי המותקנת על גג היקב, מערכת מתקדמת לטיפול והשבחה של מי שפכים". מזיגת יין מהחבית, ופרויקטים של מעורבות חברתית ותמיכה בקהילה. כרם משגב עם הוא כרם הנטוע בגובה 800 מטר והינו הכרם הצפוני בישראל.