עו"ד רועי סבג מצטרף לעו"ד יעקב בורובסקי ולסיעת "מחוברים בחיפה"
עו"ד רועי סבג, בן 33 מחיפה, יזם ופעיל למען הקהילה בכל רמ"ח אבריו, מצטרף לעו"ד יעקב בורובסקי ולסיעת "מחוברים בחיפה" במרוץ לרשות העיר חיפה.
עו"ד רועי סבג, בן 33, נשוי ואב ל-2, חיפאי מלידה ובוגר הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה. לפני 4 שנים יצא לדרך עצמאית וכיום בעלים של משרד עריכת דין המתמחה בדיני עבודה הממוקם בעיר התחתית. רועי הוא בנו של מר שמעון סבג, מנכ"ל עמותת יד עזר לחבר ודמות חברתית וציבורית מוכרת בחיפה.
יזם חברתי
את תחילתו בחיים החברתיים עשה רועי כבר בילדותו בעמותת יד עזר לחבר בחיפה, שם פעל יחד עם חבריו בהובלת מזון למשפחות נזקקות בחיפה והצפון. עם התבגרותו, החל להיות שותף בפרויקטים חשובים מאין כמותם. כך למשל רועי יזם את הקמת בית הילד בשכונת נווה דוד בחיפה והקמת מערך סיוע בתחום הלימודי לילדים משכבות מוחלשות, וכן היה שותף להקמת בתי תמחוי בשכונת הדר שבחיפה.
דאגה לחיילים
במהלך שירותו הצבאי, המשיך רועי בפעילותו ההתנדבותית, והיה היוזם והרוח החיה של פרויקט רחב היקף שפעל להידוק הקשרים עם חיילים מעוטי יכולת וחיילים בודדים אשר התקשו בתפקודם הצבאי בשל מצבם הכלכלי. במסגרת פעילות זו, דאג רועי לארגן מדי שבוע אלפי משלוחי מזון, מוצרי חשמל ורהיטים למען החיילים. את הפעילות הזו יזם והפעיל על דעת עצמו וללא כל תמיכה כספית מהצבא. החלוקה התבססה על גיוס תרומות חיצוניות שניהל רועי באופן עצמאי.
מגן שר הרווחה והשירותים החברתיים
לאור תרומתו במהלך שירותו הצבאי, בחר שר הרווחה, מר משה כחלון בשנת 2012 – להעניק לרועי את 'מגן שר הרווחה והשירותים החברתיים' על הצטיינותו ופעילותו למען הקהילה, וזאת על אף גילו הצעיר.
כמו כן הוענקו לרועי תעודות הערכה והוקרה רבות מטעם מפקדים בצה"ל ומטעם עיריית חיפה, הודות לפעילותו ענפה למען חיילים בודדים בחיפה והצפון.
גשרים וחיבורים עבור הקהילה
לאחר שחרורו מצה"ל וכמי שזוהה כבר בגיל צעיר כיזם חברתי, קיבל רועי פניות רבות מצעירים אשר ביקשו כי יסייע להם במציאת מקום בו יוכלו להתנדב. כך הבין כי קיים צורך חיוני בהקמת ארגון חברתי שיגשר בין סטודנטים וצעירים לעמותות, וייצור עבורם הזדמנויות שונות לעשייה התנדבותית זמינה ונגישה, ללא התחייבות הצדדים למשך ההתנדבות או לתדירותה.
לפיכך, בשנת 2013, בעת לימודי המשפטים, החל רועי לפעול להקמת הארגון "גשר חברתי", ארגון שכלל מערך שלם של מאות מתנדבים צעירים ועשרות אנשי צוות (סטודנטים) הפועלים להגברת המעורבות החברתית הסטודנטיאלית בקהילה.
להגיע את הסטודנטים
"גשר חברתי" שם לו למטרה להעמיד נוכחות מרשימה בכל הרשתות החברתיות ובמקומות הבילוי והפנאי של הסטודנטים, זאת על מנת להפוך את ההתנדבות עצמה לאטרקטיבית ומושכת.
כך, למשל, גייס רועי סטודנטים מהחוג למערכות מידע מאוני' חיפה – אשר תחת הנחייתו פיתחו אתר אינטרנט חדשני במיוחד שהפעיל מנוע חיפוש נוח לשימוש, באמצעותו ניתן בכל שעה לאורך היממה לבחור את אזור ההתנדבות המועדף, זמן ההתנדבות הרצוי (בוקר, צהריים או ערב) וכן את סוג הפעילות ההתנדבותית (למשל: חיילים בודדים, ילדים, ניצולי שואה ועוד), תדירות ההתנדבות (חד פעמי או קבוע) וכיו"ב, וכל זאת מתוך מאגר שכלל אלפי עמותות וארגונים חברתיים ומגוון עצום של אפשרויות להתנדבות.
מודעות וגיוס מתנדבים נוספים
על מנת לעורר את המודעות להתנדבות, הקימו רועי וחבריו מידי שבוע דוכנים בהפסקות הפעילות במגוון מוסדות לימוד אקדמאיים, בין היתר באוני' חיפה, מכללת אורנים ומכללת גורדון. באמצעות הפעלת הדוכנים הצטרפו עוד מאות מתנדבים חדשים למאגר הארגון, אשר לקחו חלק בפעילויות התנדבות שונות ומרובות. כמו כן ארגון "גשר חברתי" ארגן ערבי התרמה בפאבים ברחבי העיר חיפה, וביניהם בפאב "הסליק" שבמרכז הכרמל. באותם ערבי התרמה נאספו תרומות לילדים במצוקה וכן בוצעה הרשמה להגדלת מאגר מתנדבי הארגון.
לארגון היו רכזי פעילות בכל המכללות והאוניברסיטאות – מהצפון הרחוק במכללת תל-חי ועד למרכז הארץ – במרכז האקדמי רופין. בתקופה זו הצליח הארגון לחבור אל הסוכנות היהודית ולהיתמך על ידה כלכלית, וכן לעבוד בשיתוף פעולה עם בנק מזרחי טפחות.
ראוי לשבח
בנוסף להקמת מנגנון גישור בין העמותות לסטודנטים, קיים "גשר חברתי"" חברתי" פעילויות יזומות בכל חודש – בכל פעם לטובת קהילה מוחלשת אחרת. אל פעילויות אלו משך רועי סטודנטים מן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, אשר לקחו חלק פעיל בתרומה למען הזולת.
כהוקרה על התנדבותו, עשייתו החברתית ובעיקר בזכות פעילותו לקידום המעורבות החברתית של סטודנטים מהפקולטה, קיבל רועי מהפקולטה למשפטים ומדיקן הפקולטה דאז, פרופ' גד ברזילי ז"ל, את פרס "תלמיד ראוי לשבח", ע"ש שופט ביהמ"ש העליון יצחק זמיר.