עגורים אוהבים בוטנים?
חקלאי עמק החולה מאפשרים לעגורים לצרוך בשטחי הגידול את שאריות יבול הבוטנים במטרה למנוע נזקים בשטחי חקלאות סמוכים.
חקלאי הגליל העליון, משלימים בימים אלו את דייש הבוטנים, הגדלים בשטח של 3,500 דונם ברחבי עמק החולה. על פי הערכות בחברה לפיתוח הגליל, היבול הצפוי הוא 550 קילו לדונם גידול, משמע צפי לכ- 200,000 קילו בוטנים טריים משטחי הגידול בעמק החולה.
גידול חקלאי זה נחשב לגידול ארוך במיוחד, שכן את הזריעה מבצעים כבר בחודשי האביב המוקדמים ואילו את מלאכת הדייש ועקירת הבוטנים מקיימים בימים אלו, עם תחילתו של הסתיו, אז גם מתחילה עונת גידולי החורף השונים.
לגידול הבוטנים משמעות וחשיבות נוספת, שכן הוא מסייע לחקלאי הגליל להתמודד עם בעיית העגורים האוכלים מהיבול החקלאי.
בחברה לפיתוח הגליל אומרים, כי מעל 500 מיליון עופות נודדים מגיעים מידי שנה, בעונה זו, לישראל ולעמק החולה, נתון המוכיח, כי ישראל הינה ציר מרכזי במסלול נדידת העופות. בין הציפורים: חסידות, שקנאים ובפרט עגורים. לעמק החולה מגיעים כל שנה כ- 100,000 עגורים בחודשי הסתיו. למרות פרויקט ההאכלה בעלות של כ- 3 מיליון ₪, המאפשר הענקת תזונה לעגורים, עדיין קיימים נזקים לשטחי הגידול החקלאיים על ידי העגורים.
בנוסף, בימים אלו פועלים בג"ג (גליל גולן) ובחברה לפיתוח הגליל להכשרת השטחים לקראת זריעת גזר וגידולים נוספים לקראת ימי החורף, כשהדגש התכנוני הינו על גידולים שאינם מצריכים השקיה רבה, לאור ההשלכות של הקיצוץ המתוכנן במים לחקלאות ועליית המחירים בתיקון 27.